VIDEO | Nieuw album Against Me! in het teken van transgenderisme

25/10/2013 - 12:22

Het nieuwe album van Against Me! zal ‘Transgender Dysphoria Blues’ heten en zal intiem ingaan op transgenderisme. ‘Transgender Dysphoria’ is de Engelse term voor het Nederlandse ‘genderdysforie’ die in de medische wereld wordt gebruikt om transgenderisme als een psychische aandoening te bestempelen. Het nieuwe album is het eerste na de transitie van Laura Jane Grace, de hoofdzangeres van de groep. In mei 2012 kwam ze naar buiten als transgender.

De lyrics in het nieuwe album zullen gaan over zelfontdekking, het verlies van een vriend, liefde en aanvaarding. In mei dit jaar nam Andrew Seward, lange tijd de bassist van de band, in vriendschap afscheid van de groep. Grace en gitarist James Bowman zijn daardoor de enige overblijvende oorspronkelijke groepsleden.

Against Me! nam sindsdien bassist Inge Johansson in dienst die eerder speelde bij the (International) Noise Conspiracy en drummer Atom Willard (Rocket From the Crypt, the Offspring). In 2014 volgt een tour door heel Noord-Amerika. Voorlopig is er nog geen Europese tour aangekondigd. 

Bron: 

Rolling Stones Magazine

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub