'Twee pappa's voor Tango' al 10 jaar bij meest controversiële boeken in Amerika

14/04/2015 - 09:09

'Twee pappa's voor Tango' ('And Tango Makes Three') van Edith Schreiber-Wicke en Carola Holland staat dit jaar op de derde plaats in de lijst van boeken waar er het meest over geklaagd wordt in Amerikaanse bibliotheken. Het kinderboek staat al sinds 2006 op de lijst.

De Engelstalige versie is geschreven door Peter Parnell en Justin Richardson en werd uitgegeven in 2006. 'Twee pappa's voor Tango' vertelt het waargebeurde verhaal van Roy en Silo, twee mannetjespinguïns die in de zoo van Central Park in New York leven. Ze groeien samen op, doen alles samen en zijn onafscheidelijk. De oppassers vinden het raar dat ze niet naar vrouwtjespinguïns kijken en halen het koppel uit elkaar. Maar uit verdriet willen de pinguïns niet meer eten, totdat ze weer bij elkaar mogen. Ze bouwen een nest om te gaan broeden. Dat is erg vreemd, want het zijn allebei mannetjes en de steen waarop ze broeden, is geen ei waaruit een babyvogel kan komen. Er zijn echter andere pinguïns die hun nest verlaten, en zo krijgen ze van de oppassers een echt ei. Tegen de natuur in slagen ze om het ei uit te broeden. De baby krijgt de naam Tango en met hun drietjes vormen ze een gelukkig, net iets anders gezinnetje.

Klagers in de Verenigde Staten hekelen "de homoseksuele agenda" en dat het boek "anti-gezin is". Peter Parnell en Justin Richardson verklaarden dat het boek even hard homoseksualiteit promoot als het meteen en volledig inslikken van rauwe vis.

Bron: 

Gay Star News, Pluizer.be