Peter Platel verklapt kappersgeheimen in ‘Hou Van Haar’

03/12/2014 - 14:56

Peter Platel, gekend als bezieler van De Wakko Kapper, presenteert in 2015 zijn schrijversdebuut: ‘Hou Van Haar’, een boek in het teken van de ideale snit en de onversneden liefde voor haar.

De bekende kapper zorgt voor de haardos van verscheidene Bekende Vlamingen, zoals Eva Daeleman, Truus DruytsTom Waes, Axel Dhaeseleire, Jani Kazaltzis, Griet Op de Beeck, Deborah Ostrega, Hilde Heynen, Maaike Cafmeyer, Véronique Goossens, Sam De Bruyn, Christophe Lambrecht, … Hij heeft salons in Antwerpen, Brussel en Gent. Platel onderscheidt zich van andere kappers doordat hij knipt op droog haar.

‘Hou Van Haar’ geeft advies aan iedereen die in een eeuwig gevecht is verwikkeld met zijn haar. Peter Platel geeft er tips in over haarproducten, kleuren en welke snit bij wie past. Daarnaast kunnen lezers ontdekken hoe ze hun lokken kunnen laten glanzen en waarom hun cuticula, een beschermlaag op de huid, zo belangrijk is.

Peter Platel is geen onbekende bij Vlaamse holebi’s en transgender. Zo trad hij op als de kapper in het tv-programma ‘De Heren Maken De Man’, waarin vijf homomannen minder stijlbewuste heteromannen te hulp schoten. Bovendien vergroot hij via het project Make Up 2 Make Up (meer info in ZiZo #119) de eigenwaarde en financiële zelfredzaamheid van Nepalese transgenders.

Op 1 februari 2015 stelt Peter Platel het boek voor in Antwerpen. Je kunt het boek al op voorhand online bestellen.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: