Limburg heeft eerste openlijk lesbische burgemeester

19/10/2012 - 16:15

Els Robeyns (sp.a) heeft de verkiezingen in Wellen gewonnen. Ze is de eerste vrouw in Vlaanderen die burgemeester wordt en openlijk lesbisch is. Zelf hecht ze weinig belang aan die première. De Limburgse kreeg afgelopen zondag 1.922 naamstemmen, het beste resultaat van alle kandidaten. Ze vormde een coalitie met CD&V en mag zich burgemeester van de Limburgse gemeente Wellen noemen.

Niet anders dan anderen
Deze week berichtte Radio 1 dat ze de eerste Vlaamse lesbische burgemeester is. De politica is verbaasd over het bericht: “Ik heb eigenlijk nooit een coming-out gedaan! De pers heeft dat deze week voor mij gedaan. Ik heb nooit te koop gelopen met mijn seksuele voorkeur maar ik heb mijn vriendin ook nooit verstopt. Ik ben niet anders dan iemand anders. Net als hopelijk velen heb ik een goede partner die mij helpt en steunt. Bij mij is dat een vrouw maar voor de rest maakt dat geen verschil. Ik wil dat liefst zo houden.”

Aangenaam voor iedereen
Els houdt er niet van dat één aspect van haar persoon wordt uitvergroot: “sensatie is voor mijn niet nodig. Uiteindelijk heeft mijn seksualiteit niets met mijn job te maken.” Ze wil burgemeester zijn van alle inwoners van Wellen: “voor mij is er daarbij geen onderscheid tussen de mensen. Ik probeer voor iedereen mijn best te doen!” Het doel dat ze vooropstelt als nieuwe burgemeester is van Welllen een aangename gemeente te maken voor iedereen die er woont: “ik vind het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in onze gemeente.”

 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub