Kort nieuws

Holebi's slapen slechter dan hetero's

15/12/2017 - 16:49

Holebi's hebben meer slaapproblemen dan hetero's, dat blijkt uit een Amerikaanse studie die de slaap van meer dan 100.000 mensen onderzocht.

Het National Center for Health Statistics in Atlanta bestudeerde gegevens van meer dan 100.000 respondenten van het National Health Interview Survey uit 2013-2015. 

Grondwettelijk Hof Indonesië verwerpt vraag om homoseks strafbaar te maken

15/12/2017 - 11:45
Het Grondwettelijk Hof van Indonesië heeft een petitie van de Alliantie voor Familiale Liefde om homoseks strafbaar te maken, verworpen. De organisatie wilde ook buitenhuwelijkse seks strafbaar laten maken.
De Alliantie voor Familiale Liefde wou dat het Strafwetboek uitgebreid werd zodat niet alleen overspel strafbaar is, maar ook seks onder mannen en seks onder vrouwen.
 

Ook Senaat in Bermuda schaft homohuwelijk af

15/12/2017 - 07:02

Ook de Senaat van het Brits overzees gebied Bermuda heeft de omzetting van homohuwelijken naar samenlevingscontracten goedgekeurd. Wanneer gouverneur John Rankin de wet zal bekrachtigen, zal deze wet in voege treden. Human Rights Campaign en Human Rights Watch hopen dat de gouverneur zijn veto stelt. 

Burgemeester van Barcelona Ada Colau doet coming-out als biseksueel

13/12/2017 - 12:12

Burgemeester van Barcelona Ada Colau heeft terloops haar coming-out als biseksueel gedaan op televisie. Ze vertelde er over een liefdesrelatie met een Italiaans meisje toen ze adolescent was. Maar de afstand was te groot. "Het kwam natuurlijk, ik heb het niet moet verstoppen", getuigde Colau. Haar familie maakte geen problemen van de relatie. "We leven in een moderne maatschappij waar we moeten kunnen houden van wie we houden."

Voetbalscheidsrechter Pascal Erlachner doet coming-out

12/12/2017 - 17:40

Pascal Erlachner (37), een scheidsrechter bij het profvoetbal in Zwitserland, deed zijn coming-out als homo . "Ik hoop dat mijn coming-out de publieke discussie zal stimuleren. Als je niet over een onderwerp praat, blijf je in een impasse zitten. En stagnatie is regressie", zegt hij in Blick. Erlacher voetbalde zelf tot hij 24 was. "Hoe ouder ik werd, hoe moeilijker het was om mijn geheim te bewaren.

Romantisch homodrama op veroveringstocht

12/12/2017 - 12:45

'God’s Own Country’, de romantische film van Francis Lee, heeft het bijzonder goed gedaan tijdens de British Independent Film Awards. Het drama won drie awards: de Prijs voor Beste Acteur (Josh O'Conner), de Prijs voor Debuterend Scenarioschrijver (Francis Lee) en de Prijs voor Beste Geluid (Anna Bertmark).

De film gaat over een jonge boer die zichzelf nog niet volledig heeft aanvaard. Zijn leven verandert compleet wanneer een Roemeense seizoenarbeider op de boerderij komt werken.

Nederlandse scholieren voeren op Paarse Vrijdag actie tegen hokjesdenken

06/12/2017 - 11:16
Op vrijdag 8 december wordt op bijna 900 Nederlandse middelbare scholen weer Paarse Vrijdag gevierd, de dag voor LGBTI-acceptatie op school. Paarse Vrijdag staat dit jaar in het teken van hokjesdenken.
 
Zo’n 250 duizend scholieren dragen die dag paarse kleding om te laten zien dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn, wat je seksuele oriëntatie of genderidentiteit ook is.
 

'Genderneutraal' staat in Nederlandse lijst voor het irritantste woord van 2017

06/12/2017 - 10:59

Het Instituut voor de Nederlandse Taal organiseert een ludieke poll om te bepalen welke "irritante" woorden of uitdrukkingen uit de Nederlandse taal moeten verdwijnen. In de Nederlandse lijst is het woord 'genderneutraal' opgenomen, in de Vlaamse lijst niet. 

Op hun site vind je deze motivering terug: "Nederland is het woord genderneutraal vaak ingestuurd omdat mensen het een irritante hype vinden. Maar op het woord zelf is ook commentaar: 'gender is niet neutraal', 'lelijke samenvoeging van een Engels en een Nederlands woord'."

Identieke tweelingen met verschillende geaardheid onderzocht

04/12/2017 - 20:22

Onderzoekers van de Universiteit van Essex nemen identieke tweelingen met een verschillende geaardheid onder de loep. Identieke tweelingen brengen immers een gangbare theorie aan het wankelen: hoe kan dit als geaardheid (grotendeels) genetisch is?
 
Om niet enkel op het woord van de tweelingen af te gaan, vragen ze willekeurige deelnemers om de geaardheid te raden op basis van kinderfoto's. Deze methode is onderhevig aan kritiek, omdat het de stereotypen bevestigt.
 

Pagina's

Hier niet op klikken aub