Kort nieuws

Homohuwelijk op Alderney

20/10/2017 - 15:33

Het Kanaaleiland Alderney heeft het huwelijk opengesteld voor holebikoppels. Negen van de tien aanwezige parlementsleden stemden voor, een volksvertegenwoordiger onthield zich. Alderney maakt geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk, maar Elizabeth II is er staatshoofd als hertog van Normandië. 

Toekomstig premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern verliet kerk om homorechten

20/10/2017 - 00:00

De 37-jarige Jacinda Ardern (Labour) kan vier weken na de verkiezingen in Nieuw-Zeeland een regering vormen met de Groenen en de rechts-populistische NZ First. In een interview vertelde Ardern hoe ze als mormoonse is opgevoed, maar die kerk verliet nadat ze holebi's leerde kennen. Ze kon zich niet verzoenen met de holebifobe attitudes van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen

Vijftigtal activisten betogen tegen holebifobie in Egypte

20/10/2017 - 00:00

In Brussel hebben een vijftigtal activisten betoogd tegen de vervolgingen van holebi's en transgenders in Egypte. De betogers droegen regenboogvlaggen en posters met #ColorIsNotShame en #ThisIsEgypt. De betoging ging uit van Omnya, Merhaba en RainbowHouse Brussels

Oudste schildpad ter wereld blijkt homo

20/10/2017 - 00:00

Schildpad Jonathan (186) heeft al sinds 1991 een relatie met Frederica. Samen wonen ze op Sint-Helena, een Brits eiland in de zuidelijke Atlantische Oceaan dat als ballingsoord diende voor Napoleon. Dierenartsen ontdekten nu pas dat Frederica een mannetje is en voortaan Frederic heet. Het mysterie van de kinderloze relatie is alvast nu opgelost. Sint-Helena overweegt momenteel het huwelijk open te stellen voor holebikoppels.

Marokkaanse minister voor Mensenrechten noemt homo's "afval"

19/10/2017 - 14:07

De Marokkaanse minister voor Mensenrechten Mustapha Ramid heeft homo's "afval" genoemd. De minister reageerde geërgerd op een vraag over homo's. "Waarom stel je mij vragen hierover? Dit is te veel", zegt de minister. "Kijk, we zijn hier in Marokko, als we hierover blijven praten, geven we het waarde. Ze zijn afval." Homoseks is strafbaar in Marokko. De maximumstraf is drie jaar cel. 

Politieke partij Queer kandidaat in Amsterdam

19/10/2017 - 09:18

Enno de Vos en Jeanine Squirrel hebben hun nieuwe partij Queer ingeschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 in Amsterdam. Queer wil van de stad een bruisende stad voor holebi's en transgenders maken. Ook kunst en cultuur moeten meer aandacht krijgen. 

Ongetrouwde koppels in Ierland mogen voortaan adopteren

19/10/2017 - 08:18

Ongetrouwde koppels, holebi en hetero, mogen voortaan adopteren in Ierland. De koppels moeten minstens drie jaar samenwonen. Holebikoppels die hun samenlevingscontract niet hebben omgezet in een huwelijk, mogen voortaan ook adopteren.  

Californië erkent niet-genderbinaire geslachtsaanduiding

17/10/2017 - 00:00

Voortaan kunnen inwoners van de Amerikaanse staat Californië naast 'man' en vrouw' ook 'niet-genderbinair' aanduiden op hun identiteitsdocumenten.  Een doktersattest of vonnis van een rechter is hiervoor niet nodig. 

Julien Guilmain is Mister Bear Belgium 2018

15/10/2017 - 11:14

De Brusselaar Julien Guilmain, bijgenaamd Laloutre, is tijdens de Belgium Bear Pride verkozen tot Mister Bear Belgium 2018. Hij volgt Kriss Stephany op. Julien was achteraf erg karig met woorden. "Ik ben superblij", zegt Julien in een korte video op Facebook. Kriss bedankt zijn fans voor het afgelopen jaar. Nu gaar hij een jaar rusten. 

Pagina's