Brussel derde beste plek van Europa om Pride te vieren

11/07/2018 - 13:54
nieuws
Twee personen poseren voor een foto op The Belgian Pride
HomeToGo, ’s werelds grootste onafhankelijke zoekmachine voor vakantiewoningen, heeft een overzicht gemaakt met vijftig opkomende steden om dit jaar de Pride te vieren. Brussel is een van die steden op de lijst. The Belgian Pride in Brussel vond plaats op zaterdag 19 mei met haar 22ste editie.

Na een grondige evaluatie die HomeToGo van honderden locaties wereldwijd maakte bestaat de definitieve lijst uit vijftig steden die sterk presteren in elk van deze categorieën: sterke jaarlijkse groei van Pride-festiviteiten, een indrukwekkend aanbod van LGBT+ evenementen gedurende het hele jaar, een levendig LGBT+ nachtleven, LGBT+ vriendelijke lokale bewoners en de beschikbaarheid van betaalbare, LGBT+ vriendelijke accommodaties.

Derde beste Pride in Europa

Washington D.C. staat op de eerste plaats, gevolgd door Sydney en Miami. Brussel staat op een welverdiende vijftiende plaats. Op Europees vlak moet Brussel enkel de duimen leggen voor Wenen en Lissabon. "Elk jaar reizen mensen de wereld rond om Pride te vieren. Vaak komen hierbij de grootste parades en festivals in New York, Madrid of Londen als eerste naar boven, maar er zijn zoveel geweldige Pridebestemmingen die bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring bieden.

We wilden deze opkomende pride-bestemmingen verder verkennen en waren zeer verheugd om deze indrukwekkende jaarlijkse groei in zoekopdrachten te zien", zegt Head of Marketing, Joanna Booth. "Pridevieringen dragen bij aan een groter bewustzijn en meer begrip voor LGBT+ mensen binnen de gemeenschap en stellen LGBT+ reizigers ook in staat om op een positieve manier in contact te komen met de lokale bevolking", zegt John Tanzella, voorzitter van de International Gay en Lesbian Travel Association.

Een paar noemenswaardige conclusies zijn ook dat er minstens één opkomende Pridebestemming in elk continent is, vier van de steden in de ranglijst bevinden zich in Zuid-Amerika, 24 steden bevinden zich in Noord-Amerika en zeventien steden van de shortlist van dit jaar zijn Europese steden.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub