Google Maps toont waar de beste LGBT+ bars zijn

10/07/2018 - 11:50
nieuws
Logo van Google Maps in regenboogkleuren
Vanaf nu kan je in Google Maps ook zien waar LGBT+ bars zich bevinden. Dankzij een update in Google My Business, de gratis tool voor bedrijven om snel gevonden te worden via Google, hebben horecazaken nu ook de mogelijkheid om zich LGBT+ vriendelijk op te stellen.

Dit voegt een uitgelichte eigenschap toe in Google Maps en in de zoekmachine bij mobiele zoekopdrachten. Hiermee kunnen horecazaken die zich graag openstellen voor een LGBT+ vriendelijk publiek dat op deze manier duidelijk maken.

Google voert deze functie in zoveel mogelijk landen in, met respect voor de lokale wetten en regulering indien Google er beschikbaar is. Deze functie is dus niet beschikbaar in alle landen, maar in de landen waar het wel beschikbaar is wordt ze met een positief signaal de wereld ingestuurd.

Wereldwijd gingen al ruim 190.000 horeca-uitbaters aan de slag met deze nieuwe optie. In België is deze functie nog niet algemeen bekend onder horeca-uitbaters maar Google hoopt dat deze snel bekendheid krijgt. Zo is er bijvoorbeeld Babylon Kebab in Leuven. Als je er via Google Maps op de mobiele app naar zoekt, zie je een duidelijk icoontje dat aantoont dat deze horecazaak LGBT+ vriendelijk is.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Foto van hoe de LGBT-melding er in Google Maps eruit ziet
Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub