Zoenende mannen te zien tijdens openingsmatch WK in Rusland

15/06/2018 - 10:01
nieuws
Vlag met kussende mannen gezien op een smartphone
Tijdens de openingswedstrijd op het WK in Rusland was via augmented reality een grote supportersvlag te zien met een kussend homokoppel met op hun wangen de vlaggen van Rusland en Saoedi-Arabië. Het was een initiatief van het Zweedse kledingmerk Björn Borg.

Onder de zoenende mannen staat de tekst 'Love will win tonight'. Dit initiatief wil mensen aansporen om op te komen tegen de onderdrukking van hun rechten omwille van hun seksuele geaardheid. In Rusland is het ’promoten’ van homoseksualiteit strafbaar en in Saoedi-Arabië wordt homoseksualiteit als een misdaad gezien, die zelfs bestraft kan worden met de doodstraf.

Iedereen mag trouwen

In meer dan 80 procent van de landen is het holebihuwelijk nog steeds verboden. Met die teleurstellende gedachte in het achterhoofd lanceerde het merk eerder deze week ‘Marriage Unblocked’. Een online platform waarop iedereen kan trouwen, anoniem of openbaar.

”Wij vinden dat sport liefde is en dat alle liefde gelijk is. De verborgen supportersvlag is onze manier om alle liefde die gedwongen is om verborgen te blijven in deze twee landen, een steuntje in de rug te geven. Het is een eenvoudige boodschap - dat liefde, in the end, altijd overwint. Voor ons is er geen beter moment om dit debat een extra push te geven dan tijdens dit WK in Rusland”, aldus Jonas Lindberg Nyvang, marketingdirecteur van Björn Borg.

De vlag met de kussende mannen was via augmented reality enkel te zien via de smartphone. De supportersvlag kan gedurende het hele WK gebruikt worden. Je vindt hem (via je smartphone) op: tifo.marriageunblocked.com

Bron: 

Winq

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub