Selfie-actie #LoveIsAll in West-Vlaamse hogescholen

17/05/2018 - 14:31
nieuws
Het West-Vlaams regenbooghuis Rebus en het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia roepen studenten op om via selfies aandacht te vragen voor de rechten van holebi’s en transgenders. Op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, trekken ze naar West-Vlaamse hogescholen met een kleurrijke fotobooth waar studenten selfies kunnen maken en posten met de hashtag #LoveIsAll.

“Want liefde is eigenlijk al wat telt” vertelt Marian Coppieters, gelijkekansenmedewerker van Rebus. “Studenten, en ook mensen thuis, die het daarmee eens zijn, roepen we op om een selfie of boodschap te posten met de hashtag #LoveIsAll. Want je seksuele oriëntatie of genderidentiteit doet er niet toe, love is all that matters.”

Ook de West-Vlaamse hogescholen dragen op deze dag hun steentje bij. “We zijn erg tevreden met de enthousiaste respons van de hogescholen. Overal zijn we meer dan welkom met ons initiatief. Hiermee maken de scholen duidelijk dat elke student bij hen helemaal zichzelf kan zijn”, aldus Marian Coppieters. “Onderzoek toont dat de omgeving van holebi’s en transgenders een enorm grote invloed heeft op hun welzijn, en voor veel jongeren maakt de schoolcontext daar een groot deel van uit. Scholen kunnen dus een groot verschil maken in het leven van holebi- en transjongeren.”

Bron: 

Persbericht

Selfie van enkele REBUS-medewerker
Lees meer over: