Column | Nood aan verandering in 2018

06/01/2018 - 12:38
Een nieuw jaar brengt nieuwe voornemens. Om beter te zijn als voordien of om meer potentieel uit onszelf te halen. Misschien heeft deze gewoonte nood aan verandering.
Laat ons, alvorens voornemens te maken, onszelf een klopje op de schouder geven voor het afgelopen jaar.  Een jaar verandert een mens enorm en een jaar brengt steeds nieuwe inzichten voor diegenen die er open voor staan. Inzichten die we in het nieuwe jaar kunnen gebruiken en ons eigen maken.
 

Begrip voor onszelf

Laten we van 2018 vooral een jaar maken waarin we hoopvol uitkijken naar verandering.  Waar we oplossingen zien waar we vroeger problemen zagen en uitdagingen aangaan omdat we geloven in de kracht van mensen. 
 
Inspirerende mensen zoals Fourat Ben Chikha, Dalilla Hermans, Fleur Pierets & Julian P. Boom, Mohamed Barrie, Aya Sabi en zo vele anderen. Mensen die kiezen voor de kracht van liefde en tegelijkertijd niet bang zijn om in dialoog te gaan. Mensen die gracieus een standpunt innemen en niet afwijken van hun koers. 
 
Zij gaan in dialoog en gebruiken hun persoonlijke strijd die ze gevoerd hebben rond gender, religie en cultuur, om anderen te inspireren en deze wereld klaar te maken voor een nieuwe wind.  
 

Don’t rain on my parade

2018 wordt het jaar dat we trots de kleuren van onze regenboog eer moeten doen.  Door mensen te omarmen die niet zoals wij zijn, omdat wij als geen anderen begrijpen hoe het is om niet tot de norm te behoren. 
 
2018 zal uiteraard ook de nodige azijnpissers meebrengen maar om het met de muzikale woorden van Barbra Streisand te zeggen “Don’t rain on my Parade!
 
Een parade die door velen onder ons is gestreden en een strijd die we nog steeds moeten voeren. In eigen land maar vooral voor al onze LGBTQI-broers en -zusters over heel de wereld.
 

Vrolijk en zorgeloos

Let’s make 2018 gay again! 
 
Voor mezelf wordt 2018 een jaar waarin ik mijn familiebanden opnieuw sterker maak. Ik had negen jaar geen contact met hen. De voorbije drie jaar hadden we lange, diepe en vooral emotionele gesprekken. Daardoor zijn we eindelijk op een punt gekomen waarop we weten wat we aan elkaar hebben, en elkaar steunen door dik en dun. 
 
Laat ons dankbaar zijn voor wat we hebben en trots zijn op de lange weg die we reeds hebben afgelegd.  Trots die ons niet in de weg staat maar licht schijnt op deze wereld.  Een wereld die hunkert naar verbroedering en begrip. Niet omdat het voordien niet goed genoeg was, maar omdat het in onze aard ligt om beter te willen zijn als voordien. 
 

Vragen stellen

Om te evolueren naar een maatschappij die diversiteit niet per se “moet” omarmen maar die gewoonweg tot het besef komt dat diversiteit iets is dat er eenmaal is en deze wereld net een stuk mooier maakt en menselijker.
 
Moge 2018 grote veranderingen brengen die ons maatschappelijk naar een niveau tilt waar we elkaar vragen stellen uit interesse in plaats van uit te gaan van zaken en te hervallen in clichés. 
 
Laat ons met nieuwe ogen de wereld bekijken. Als een kind nieuwsgierig en vrij, vol verbeelding van een wereld die klaar is voor verandering.
 
Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub