Tentoonstelling 'Hoera! Wij worden papa!!!' wordt voorgesteld

01/08/2017 - 08:11
Rainbow Solutions lanceert op 4 augustus de tentoonstelling 'Hoera! Wij worden papa!!!'. De tentoonstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek en bestaat uit vijftien tekeningen eruit.

Aan het boek van Elsbeth de Jager en Ellen Wennink zijn ook workshops verbonden. Rainbow Solutions zal deze op vrijdag 4 augustus voorstellen in boekhandel Kartonnen Dozen aan de Draakplaats in Antwerpen.

Waarom?

"Het aanbod van kinderboeken over het diversiteitsthema is de laatste jaren al sterk gestegen. Maar we zien vaak dat opvoeders, ouders of leerkrachten nog niet altijd zelf weten hoe ze dit onderwerp naar de jongste kinderen moeten brengen. Daarom wil Rainbow Solutions een extra en nieuw handvat aanreiken om met het thema aan de slag te gaan", vertelt Jeroen Vermeiren van Rainbow Solutions.

Om het bestaande aanbod te verbreden heeft Rainbow Solutions de prenten uit het kinderboek 'Hoera! Wij worden papa!!!' op vijftien grote canvasdoeken laten drukken, en meerdere eigen workshops hierrond gebouwd die geschikt zijn voor kinderen tot en met 9 jaar.

Gemeentes

"In de eerste plaats werkt Rainbow Solutions hiervoor samen met gemeentes en steden via bibliotheken en scholen uit het kleuter -en basisonderwijs. Deze tentoonstelling en bijhorende workshops zijn ook uitermate geschikt voor jeugdverenigingen, maatschappelijke organisaties en voor iedereen die aan de slag wil om het thema diversiteit in het gezin en in diverse gezinsvormen zichtbaar te maken bij kinderen."

"'Hoera! Wij worden papa!!!' Is een ongecompliceerd en positief verhaal voor jonge kinderen over twee verliefde beren die gaan trouwen en graag voor een kindje zouden zorgen."

Het verhaal

Beer Jonas is verdrietig omdat hij alleen is. Daarom krijgt hij van buurvrouw-beer de tip om te trouwen met iemand van wie hij houdt. Maar hoe weet je wanneer je van iemand houdt? Als buurvrouw dat heeft uitgelegd, weet Jonas dat hij met Bram wil trouwen. Bram wilde dat toevallig ook net aan hem vragen. Jonas en Bram zouden samen graag voor een kindje zorgen. Maar hoe vinden ze een baby die ouders nodig heeft? Buurvrouw-beer heeft weer een oplossing. Ze gaat naar dokter Suus. Dokter Suus kent kinderen wiens ouders niet meer voor ze kunnen zorgen. En zo krijgen Bram en Jonas de zorg voor het kleine beertje Polly.

Wie geïnteresseerd is, kan Rainbow Solutions contacteren.

Bron: 

Eigen verslaggeving