Tiszo ontvangt haatberichten na uitreiking Holebi Awards

18/06/2017 - 08:34
Beeld: Tiszo
Logo Tiszo
Holebi- en transgendervereniging Tiszo uit Sint-Niklaas kreeg na de uitreiking van de Holebi Awards veel negatieve commentaar via sociale media. De organisatie zit volgende week samen met Unia en met de politie.

Tiszo reikte vorige week Holebi Awards uit. Achteraf kreeg Tiszo op sociale media haatreacties. "Tijd om jullie op te hangen" of "stik in jullie eigen stront" waren enkele haatdragende reacties die de vereniging kreeg. Tiszo telde achttien zulke commentaren, vooral via Facebook.

Volgens de vereniging gebeurt dit meer dan vroeger. Tiszo gaat daarom samenzitten met de politie en met het interfederaal gelijkekansencentrum Unia

Prijzen

Plaza Central op de Grote Markt van Sint-Niklaas won de prijs voor leukste horecazaak. Sportclub WZK Waterpolo, de stad Sint-Niklaas, Antwerp Pride, Mister Gay Belgium vielen als organisatie in de prijzen en Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck als persoon.

Yves Aerts van çavaria kreeg een prijs voor zijn levenslange inzet en Deborah Lambilotte werd opgenomen op de Wall of Fame.

Bron: 

Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad