VIDEO | Jeremy Luycx en Alleen Producties tonen video tegen holebifoob geweld

10/06/2017 - 00:15
Beeld: Alleen Producties (YouTube)
Jeremy Luyckx
Acteur Jeremy Luycx (18) uit Zemst en regisseur Jorrit Ferket (21) uit Leuven hebben hard gewerkt aan 'Hospital For Souls - Bring Me The Horizon'. Dat is een video over en tegen holebifoob geweld.

Jeremy Luycx heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een videoclip tegen holebifoob geweld. De bedoeling met zijn project is om mensen bewust te maken dat geweld tegen holebi’s moet stoppen, maar ook om aan te tonen dat zij ook mensen zijn zoals wie dan ook.

Jeremy is al jarenlang uit de kast voor familie en vrienden. In het dagelijkse leven werkt hij als elektricien in het bedrijf van zijn vader. Daarnaast ligt zijn passie bij het acteren.  

Voor dit project werkt Jeremy samen met regisseur en producent Jorrit Ferket van Alleen Producties VZW.

Educatief materiaal

"Haat tegen homo's en lesbiennes is een thema dat me persoonlijk ook nauw aan het hart ligt vanwege mijn geaardheid", zegt Jorrit Ferket. "Vorig jaar heb ik in Leuven de filmproductie 'Alleen', een film over pesten en zelfontdekking, gelanceerd."

"Samen met 'Alleen' en de videoclip van Jeremy gaan we naar scholen trekken om pesten en seksuele geaardheid bij jongeren bespreekbaar te maken. Zijn project en mijn productie zijn ideaal educatief materiaal om mee naar scholen te trekken. Ik zet dan ook graag mijn schouders onder zijn project om er mee iets groots van te maken".

Wie vragen heeft over holebiseksualiteit en gender, kan terecht bij de Holebifoon. Je kunt gratis en anoniem bellen naar het nummer 0800 99 533 op maandag, woensdag en donderdag van 18.30 uur tot 21.15 uur. Mailen kan naar [email protected]. Chatten kan via de site.

Wie naar aanleiding van dit artikel nood heeft aan een gesprek of vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer van Zelfmoordlijn 1813 of op de chatservice op www.zelfmoord1813.be.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub