De Grote Omarming start aan Russisch consulaat als statement tegen holebifobie

15/04/2017 - 19:51
Beeld: ZiZo Online
Kiss-in
Arnhem, Amsterdam, Antwerpen, Tsjetsjenië. Het Roze Huis - çavaria Antwerpen neemt deel aan de Grote Omarming van Plan A. Het start aan het consulaat van Rusland.

Op zondag 30 april is er de 'Grote Omarming' van Antwerpen door Plan A. Het Roze Huis - çavaria Antwerpen steunt dit initiatief en geeft hieraan een eigen insteek door te starten aan het consulaat van de Russische Federatie in de Della Faillelaan. 
 
"De voorbije weken beroerden verschillende berichten van haat tegen holebi's en transgenders de gemoederen. Een koppel in Arnhem werd afgetuigd, een jongeman in Antwerpen in elkaar geslagen en uit Tsjetsjenië komen berichten van systematische vervolging van homomannen. Tijd voor actie", klinkt het bij Het Roze Huis. 

Werken aan de Stad

"Wij willen meewerken aan die stad van de toekomst waar ieder mens gelijkwaardig is en zich veilig kan voelen. Ongeacht seksuele identiteit of genderidentiteit."
 
"Het zit in het dna van de Antwerpenaren om verder te kijken dan hun eigen stad of regio. Wij kiezen dan ook het Russisch Consulaat als vertrekpunt voor onze deelname aan de Grote Omarming. In navolging van acties en protesten wereldwijd, moet ook de vertegenwoordiger van het Russisch regime in ons land voelen dat de wereld meekijkt naar wat er gebeurt in Tsjetsjenië."

Praktisch

Afspraak aan het consulaat van Rusland aan de Della Faillelaan 20 om 14 uur. "Van daar stappen we samen naar het verzamelpunt aan deSingel ter hoogte van het Conservatorium. Daar komen we aan om 14.30 uur en maken mee een mensenketting rond de stad. Wie regenboogvlaggen heeft: meebrengen."
 
De foto bij het artikel is gemaakt in 2013, toen de deelnemers van de worldOutgames in Antwerpen met een kiss-in protesteerden tegen het toen nieuw verbod van homopropaganda in Rusland. 
 
Het evenement op Facebook.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub