Belgische holebi's en transgenders uiten steun met Tsjetsjenen op 20 april

15/04/2017 - 00:00
Beeld: The Belgian Pride
'Sta op voor Tsjetsjenië'
De Belgische koepels van holebi- en transgenderverenigingen komen op donderdag 20 april in Brussel bijeen om hun solidariteit met LGBT's in Tsjetsjenië te uiten.

"Op dit moment worden holebi's en transgenders opgesloten in een illegale Tsjetsjeense gevangenis, waar ze gefolterd en onmenselijk behandeld worden. Internationale media spreken al over drie doden", schrijven de koepels. Er is sprake van een (niet meer zo) geheim concentratiekamp.
 
RainbowHouse Brussels, çavaria en Arc-en-Ciel Wallonie, verenigd in The Belgian Pride, veroordelen de wrede schendingen van de mensenrechten tegen LGBT's - in het bijzonder homo's - in Tsjetsjenië.

Donderdag 20 april om 18.30 uur

"Toon jouw internationale solidariteit op donderdag 20 april om 18.30 uur aan de Beurs in Brussel, waar we een grote menselijke regenboogvlag vormen. Met deze actie kaarten we de misdaden in Tsjetsjenië aan en roepen we op tot internationale acties tegen deze grove schendingen van de mensenrechten."
 
The Belgian Pride kijkt dit jaar 'over de grenzen' heen. LGBT+-vluchtelingen ontvluchten hun eigen land omwille van vervolgingen, op zoek naar veiligheid en een leven waarin zij zichzelf kunnen zijn. 
 
Lees alles over het thema 'Crossing Borders'.
Het evenement op Facebook.

Bron: 

Eigen verslaggeving