Blondie stuurt dragqueen naar Mars

17/02/2017 - 13:48
De iconische punk-pop-band Blondie is terug! Op ‘Pollinator’, het elfde studioalbum van de groep, is het wachten tot mei, maar de eerste single ‘Fun’ kan je nu al downloaden of zelfs kopen als ouderwetse 7” vinyl single. De release ervan wordt ondersteund met een psychedelische video met intergalactisch thema: in deze zwarte tijden moeten we plezier maken en dansen.

De clip van Blondie's nieuwe single ‘Fun’ heeft een uitgesproken gay thema.
 
Volgens gitarist Chris Stein in NME is de video een aanklacht tegen het huidige politieke klimaat in de Verenigde Staten, dat ook de gay community treft. Hij citeert daarbij Emma Goldman:  “Als ik niet meer mag dansen, dan wil ik geen deel uitmaken van de revolutie.” Men trekt dan maar met het feestje naar Mars, in het gezelschap van Raja, superster uit ‘RuPaul’s Drag Race, om uiteindelijk toch te eindigen vol expliciete ‘fun’ in de homoscene van LA.
 
Regisseur Dikayl Rimmasch schuwt daarbij kussende mannen en kussende vrouwen niet. Leuk.  Zo hoopt Blondie met deze video een hart onder de riem van de LGBT-gemeenschap te steken. Frontvrouw Debbie Harry, 71 jaar ondertussen, is in de Angelsaksische wereld uitgegroeid tot een gay icoon.
 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub