VIDEO | Love Has No Labels: kiss cam promoot diversiteit.

17/02/2017 - 08:23

De Amerikaanse sociale media campagne met hashtag #LoveHasNoLabels heeft op Valentijnsdag haar nieuwe videoclip gelanceerd. Dit keer was een sportstadion in Florida het decor. In de VS zijn ‘kiss cams’ erg populair tijdens de pauzes van grote sportmanifestaties: een camera scant de tribune en zoomt dan in op een ‘willekeurig’ koppel in het publiek. Wie zichzelf op het grote stadion scherm herkent, wordt dan verondersteld elkaar een flinke smakkerd te geven waarop het voltallige publiek het koppel toejuicht...
 
Voor deze video video advertentie werd de kiss cam gebruikt om diversiteit in onze samenleving te promoten. Koppels van hetzelfde geslacht, verschillende huidskleur, anders validen, ouderen ... iedereen werd luid toegejuicht door een uitbundig stadion. Hartverwarmend!
 
In 2015 werd al een eerste video gelanceerd onder het motto #LoveHasNoLabels. Hierin zagen we telkens twee mensen elkaar kussen vanachter een röntgen scherm; daarna stapte het koppel naar voor op het podium waarna het publiek pas zag wie die ‘geraamtes’ werkelijk waren. Ook hier gingen de makers geen enkel taboe uit de weg. Deze video kreeg op YouTube ondertussen al meer dan 58 miljoen views.
 
De campagne, gesponsord door enkele grote bedrijven, gaat uiteraard gepaard met een website waarin tips & tricks worden gegeven om vooroordelen te bekampen, thuis, op school, op het werk enz.

Bron: 

Eigen verslaggeving