Patricia Kaas zingt Edith Piaf

27/11/2012 - 22:37
Thierry Scheers - foto: Albumcover - 27/11/2012
4
Albumcover 'Kaas Chante Piaf' van Patricia Kaas

Gisteren was de Franse diva Patricia Kaas te gast in Paleis voor Schone Kunsten te Brussel met muziek van Edith Piaf. Haar nieuwe show zal in 45 landen te zien zijn. En wie kan er beter Piaf zingen dan Kaas? Dezelfde ruwe diamanten stem die een mens tot ontroering brengt. En dat deed Kaas ook in Brussel.

Vijftig jaar overlijden Piaf
Deze show ‘Kaas Chante Piaf’, ter herdenking van vijftig jaar overlijden van Piaf, opende op 5 november in de Royal Albert Hall te Londen en enkele dagen geleden stond Patricia Kaas nog op het podium van de Carnegie Hall te New York. De Olympia te Parijs, het Operette Theater in Moskou, het Sejong Cultureel Centrum in Seoul en nog enkele andere van de meest prestigieuze theaters ter wereld staan op het programma.

De Franse diva presenteerde gisteren in Brussel een programma van minder en meer bekende nummers van Piaf op haar eigen eigentijdse manier, maar het bracht zeker geen minderwaardigheid aan de muziek van Piaf.

Krachtige power
De show begon heel sterk met beelden die werden geprojecteerd alsof er een film opstartte. Een sterkte die nooit minder werd gedurende het hele spektakel, in tegendeel, hoe meer naar eindfinale toe, hoe sterker Kaas en de hele setting werd. Een sobere setting weliswaar met slechts drie muzikanten, maar dit was perfect in het geheel. Het optreden van Kaas was een afwisseling en een naaldloos samensmelten van beelden die op de achtergrond verschenen en een krachtige power van Kaas zelf, heel krachtig bijgestaan door een mannelijke danser die iedereen bijna even verstomd deed staan als de muzikale kwaliteiten van Kaas. Bij momenten leek het alsof je in hartje Parijs was ten tijde van Piaf en andere momenten zat je te midden van een melodramatische bokswedstrijd.

De muziek werd gearrangeerd door één van de opkomende talenten in de filmmuziek, de Golden Globe genomineerde componist Abel Korzeniowski. Hierdoor had ik dan ook het gevoel dat ik gedurende het hele spektakel naar een levensechte film keek die zich op het podium afspeelde.

Studioalbum
Tegelijkertijd met de opening in Londen werd ook het studioalbum met de gelijknamige titel ‘Kaas Chante Piaf’ uitgebracht.

Ben je nog geen liefhebber van Piaf, maar wel van Kaas, dan zal je dat na dit optreden misschien wel worden. Ben je nog geen liefhebber van Kaas, maar wel van Piaf, dan ben je nadien ongetwijfeld een fan van Kaas.

Later in België:
- Palais des Beaux-Arts te Charleroi, zaterdag 16 maart 2013 om 20.00 uur
- Forum te Luik, zondag 17 maart 2013 om 18.00 uur
- Kursaal te Oostende, vrijdag 19 april 2013 om 20.00 uur

Live concert 'Kaas Chante Piaf' te Brussel, Patricia Kaas, 2012-2013
Bron: 

Eigen verslaggeving